Paddenstoelen …

In een grote verscheidenheid van vormen, kleuren, groottes.

… in de Plantentuin van Meise.

De Plantentuin van Meise is, met 92 ha boordevol planten, een van de grootste botanische tuinen ter wereld, en waarvan de geschiedenis meer dan 200 jaar terug gaat.

In 2021 kreeg de Plantentuin een complete make-over: state-of-the-art onthaalgebouwen, gerestaureerde kassen van het Plantenpaleis, nieuwe tuinen en een eigentijdse toeristische beleving.
De paddenstoelen kregen er een eigen plekje op oude bomen naast de rozentuin.

… in het Hallerbos in Halle.

Het Hallerbos is het belangrijkste en meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en Zoniën. Het bos is in de lente een publiekslieveling dankzij het prachtige paarse tapijt van wilde hyacinten. Het gevarieerd reliëf zorgt voor heerlijke wandelmogelijkheden en maakt een bezoek aan dit bos meer dan de moeite waard, ook voor de paddenstoelen in de herfst.
Moelijker te vinden dan de hyacinten, maar zeker de moeite.

… in het Prinsenbos in Grimbergen.

Het Prinsenbos dankt zijn naam aan het prinsenkasteel dat rond 1500 werd gebouwd op de fundamenten van een 13de eeuws kasteel van de Heren van Grimbergen. In 1686 verhief de koning van Spanje de heerlijkheid Grimbergen tot prinsdom, vandaar de naam van het domein.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog staken de terugtrekkende Duitsers het kasteel in brand. Nadien kocht de gemeente de ruïnes en het park. De mooi onderhouden tuinen rond het kasteel werden in de 19de eeuw voor het grootste deel van het gebied bebost.
In de drogere eiken-haagbeukbossen en het lagergelegen, natte iepen-essenbos groeien eigen typische voorjaarsbloeiers onder eeuwenoude bomen.

Het is een uitgelezen plek voor wandelaars. De meeste joggers zullen, ten onrechte, minder oog hebben voor de vele kleinoden.


Dank u voor uw bezoek en interesse.

Een gedachte over “Paddenstoelen …

Plaats een reactie